
Olej z czarnuszki
Nigella sativaNierafinowany olej z czarnuszki o mocnym, korzennym smaku, tłoczony na zimno w małych partiach.
od45,98 zł
- Darmowy Paczkomat od 100 zł, wysyłka też kurierem
- Wysyłka w 1 do 2 dni roboczych, szkło pakujemy w wytłoczki
Opis
Olej z czarnuszki tłoczymy na zimno w małej, polskiej olejarni, zawsze w niewielkich partiach. Ma wyrazisty, korzenny smak i intensywny aromat, bo nie jest rafinowany ani filtrowany. Rozlewamy go do ciemnych butelek, które spowalniają utlenianie.
Najlepiej smakuje na zimno, łyżeczka dziennie albo jako dodatek do sałatek i past. Zwykle tłoczymy go dzień, dwa przed wysyłką, więc trafia do Ciebie naprawdę świeży.
Olej z naszego gospodarstwa jest:
- Tłoczony na zimno
- Nierafinowany
- Niefiltrowany
- Bez konserwantów
- Bez dodatków innych olejów
- Czysty olej z nasion czarnuszki
Data produkcji otrzymanego oleju to około 7 dni począwszy od:
- Selekcjonowania nasion
- Prasowania oleju
- Sedymentacji która trwa do 4 dni
- Schłodzenia w temperaturze 7 stopni C
Najważniejsze cechy oleju z czarnuszki
Zastosowanie w kosmetyce:
Olej ten znajduje również zastosowanie w kosmetyce, używany jest do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci, dzięki swoim właściwościom nawilżającym i odżywczym.
Podsumowując, olej z czarnuszki to wszechstronny produkt, który może przynieść korzyści zdrowotne zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie, dzięki swojemu bogactwu składników odżywczych i różnorodnym właściwościom.